user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hej! Jag har gått på mini ppiller i snart fyra år. Har inte haft mens sen dess. Förra veckan på lördagen så glömde jag ta mitt ppiller, jag hade sex med min pojkvän på söndag morgon. Glömde även att ta mitt ppiller då. (Har inte tagit något alls sen dess). Har läst lite att om man slutar med ppiller kan det dröja innan man får sin mens igen. Så hur vet jag om jag är gravid om jag inte vill göra ett gravtest? Är risken stor? Och om jag nu måste göra ett gravidtest så ska man ju göra det när mensen kommit, men det kan ju tydligen ta flera månader och då kan det ju vara försent för abort, som är ett av mina alternativ då jag fortfarande går i skolan…


SVAR

Hej,

Det är svårt att avgöra hur stor risken är att du blivit gravid, men risken finns. Eftersom du nu inte tagit minipiller/p-piller på ett tag kan du vänta några veckor och har mensen inte kommit då rekommenderar jag dig att ta ett graviditetstest. Mensen ska alltså inte ha kommit om det blir aktuellt med ett graviditetstest, om du får din mens innebär det att du inte är gravid. Ett graviditetstest tar man om mensen inte kommer när den borde ha kommit.

Jag skulle råda dig att då ta graviditetstestet på ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/), eftersom de där även kan hjälpa dig att gå vidare beroende på vad testet visar. Om din mens kommer kan du då om du vill välja att börja med minipillerna/p-pillerna igen på mensens första dag.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 2389

Senaste frågorna

Se Alla