user-image
Okänd
Kille ,16 år

Hur kan det egentligen komma sig att absolut alla stödtjänster (alltså, typ denna frågefunktion) som finns på nätet antingen tycks vara byggd på principen att alla frågor ska publiceras offentligt online, eller att man aldrig kan förutsätta att man får föra en dialog med en och samma person. Jag menar – måste man verkligen känna sig tvingad att dra hela eller delar av sin story om man söker sig till en hjälpchatt eller något. Varför ska allt vara så opersonligt? Anonymitet i all ära, men det måste väl ändå gå att hitta någon att vända sig till om man behöver hjälp, utan att helt behöva introducera sina problem på nytt för varje enskilt tillfälle.


SVAR

Hejsan,

Vi kan inte svara för andra stödtjänster, men orsaken till att vi valt att ha allt offentligt är för att vi vill att även andra ska kunna läsa frågorna och svaren. Det finns nästan alltid andra som undrar samma saker, men som av olika orsaker kanske inte själva vill eller vågar fråga. Precis som i klassrummet, där vissa inte räcker upp handen trots att de undrar något.

En del av dem som sitter i vård Stöd & Svar panel tar dock även emot privata meddelanden, som inte syns av någon annan än er två. De som tycker det är okej med PM har skrivit det på sina profilsidor, så det kan vara värt att kika in där. Du måste vara registrerad medlem för att kunna skicka PM.

Vad gäller att få snacka med samma person varje gång så tror jag det, tyvärr, beror på resurser. Att de som svarar helt enkelt inte har möjlighet att via en chatt sätta sig in i enskilda personers frågeställningar och bakgrund. Oftast har man kontakt med flera personer samtidigt, och då blir det nog lätt rörigt att hålla koll på allt.

Men det finns faktiskt några fina föreningar och organisationer som erbjuder den möjligheten ändå! Föreningen Tilia (vars grundare, Annesofie, sitter i vår Stöd & Svar-panel) har exempelvis ett jättebra mailstöd.

Fryshusets Nätvandrare (som också finns här på Ungdomar.se) har skypechattar där du väljer vem du vill lägga till. Klicka dig in på deras profilsidor för att hitta skypeadresserna!

Hoppas du hittar någon tjänst som passar dig! Om du hittar någon utöver de jag länkat får du jättegärna mejla oss på info@ungdomar.se. Det kan vara bra för oss att känna till och tipsa om! :)

/André


Visningar : 1290

Senaste frågorna

Se Alla