user-image
Okänd
Kille ,23 år

Hej! Jag har lite ångest/problem. Det är så att jag har träffat en tjej som är så enormt go och härlig, trivs enormt tillsammans och så. MEN! Hon är 15 och jag 23 =/, det är ju inte lätt att bara leva sig in i att det kan vara skumt och kanske även olagligt att inleda en relation mellan varandra. Vad gäller egentligen? Vad är våra rättigheter samt skyldigheter? Menar, det är ju ändå så att vi båda tycker vi är som två pusselbitar som passar perfekt (Om man bortser från den stora åldersskillnaden) Snälla, hjälp.


SVAR

Hej!

Enligt lagen så räknas det som ett brott om man har sex (samlag eller likvärdigt) med någon under 15 år, du kan läsa mer om det här i brottsbalken under kapitel 6  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Brottsbalk-1962700_sfs-1962-700/#K6

För jag antar att det är det du menar med vad som är era rättigheter och skyldigheter?

Jag vet inte om du vill veta min åsikt om det hela utifrån vad du skriver? Om inte får du sluta läsa nu :) 

Jag tycker att en åldersskillnad på 8 år är för mycket i er ålder. Jag är inte negativt inställd till åldersskillnad i förhållanden alla gånger, men nu när ni båda och framförallt hon är så unga så ser jag det som problematiskt! Anledningen är att det är generellt sett stor skillnad på att vara 15 och på att vara 23. Det är olika stadier i livet där hon fortfarande går i grundskolan och du säkerligen redan avslutat gymnasiet. Ni har olika erfarenheter och lärdomar av livet.

Många 15 åringar jag har träffat har inte funnit sig själva och är känsliga för vad andra  tycker och tänker om dem och kan lätt ryckas med i olika sammanhang som inte alltid är bra för dem.

I slutändan är det ju ändå upp till er hur ni vill göra och mitt råd till dig är att vara mycket lyhörd för tjejen och vad hon vill och ha med i beräkningen att hon kanske är väldigt smickrad över att en så mycket äldre kille är intresserad av henne och det kan göra att hon inte säger "nej" till det hela.

Lycka till!


Visningar : 4470

Senaste frågorna

Se Alla