user-image
Okänd
Annat ,18 år

Hej. Jag undrar över två saker. Den första, är det okej att vara tillsammans med en transexuell person enligt bibeln? Om den personen är född i tjejkropp men har opererat sig till kille? För jag menar, det är en sjukdom att föddas i en annan kropp, och egentligen är personen den motsattas könet. Jag vet att Bibeln nämner att man inte får ha en kärleksrelation med någon annan av samma kön, men vad står det om transexualitet? Andra frågan jag hade är ifall det finns någon spansk kyrka man kan besöka? Jag vet att det fanns en i Götene, men nu undrar jag ifall det finns någon i Skåne eller så? Mvh


SVAR

Hej!

Visserligen tror jag nog transsexualitet funnits lika länge som det funnits människor, men kan inte minnas att jag någonsin läst något om det i Bibeln.  Eftersom det är en väldigt kort period i mänsklighetens historia som det överhuvudtaget varit möjligt att göra sådana operationer tror jag inte frågan om hur man skulle förhålla sig i en situation som den du beskriver alls har uppstått.  Men nu kan vi ju göra dessa operationer, så nu är ju frågan helt på sin plats.  Jag tror att man, i det här fallet som i så många andra, måste tänka efter lite vad det kristna budskapet egentligen försöker förmedla till oss, istället för att stirra sig blind på vad som faktiskt skrivits i Bibeln.  Så som jag  (och väldigt många med mig) tolkar Bibeln handlar det om kärlek. Kärlek till sina medmänniskor, till Gud, till sig själv och hela världen.  Och kärlekens allra första tanke är väl att aldrig någonsin vilja göra någon illa?  Om två människor (oavsett biologiskt, ursprungligt eller opererat kön) älskar varandra och är ömsesidigt överens om att man vill leva tillsammans och ta ansvar för varandra kan det inte vara fel.  Gud vill kärlek i alla former.  Kärlek som är ömsesidig, jämlik, fri, respektfull och ansvarsfull är det bästa hen vet.

Jag tror absolut inte Gud har något emot om sådan relation som du beskriver ovan, om det är en god och kärleksfull relation där båda parter respekteras fullt ut!


När det gäller frågan om spansk kyrka, antar jag att du menar katolsk församling?  Det finns åtminstone två sådana församlingar i Malmö (Santa Maria och Vår Frälsare),  en i Lund (st Thomas)  och kanske fler på andra orter.  Googla på orden katolska kyrkan och den ort du är intresserad av så hittar du kanske det du söker.

Lycka till!

Karin 


Visningar : 1279

Senaste frågorna

Se Alla