user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej. Jag är en tjej på 16 år och jag mår extremt dåligt över en sak. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag börjar från början dock. I våras så kom det på besök en bekant till min mamma, de har jobbat ihop och hon kom hit och åt. Hon är 38 snart och jag brukar alltid bli kär i 30+ kvinnor. Just denna kvinna är en typ av person som jag egentligen inte borde gilla. Men det gör jag. Jag är olyckligt kär i henne. Jag tänker på henne hela tiden, i min dagbok skriver jag i princip bara om henne. Det var tänkt att hon skulle komma hit för några veckor sen men då avbokade hon i sista sekund och sade att hon var sjuk. Jag misstänker att hon inte tycker om mig och att det var därför. Just för att hon är en viss typ av människa tycker jag det är jättepinsamt och jag vågar inte prata om henne. Ibland tror jag att mamma förstår att jag gillar henne. Jag förstår att det aldrig kan bli något mellan oss. Men jag vill bara träffa henne. Jag är livrädd för att mamma ska träffa henne utan mig. Ända sedan jag blev olyckligt kär i henne här jag mått dåligt, jag har börjat skada mig själv. En vän och jag har tänkt ut planer som kryptiska fel sms men det slutar alltid med att jag fegar ur. Jag måste träffa henne. Hur ska jag göra för att träffa henne? Vågar ej skriva till henne på Facebook för jag är rädd att hon ska säga till mamma att jag skriver till henne. Men jag vill glömma bort henne också. Hur kan jag glömma bort henne? Jag tänker på henne hela tiden, verkligen. Och jag blir bara mer och mer trasig för varje dag. Vad ska jag göra? Jag vill bara träffa henne… Prata med henne. Jag struntar i att vi aldrig blir ihop. Bara jag får träffa henne.


SVAR

Hej,

Olycklig kärlek kan få en att må väldigt dåligt eftersom kärlek innebär mycket starka känslor. Tyvärr är det inte mycket att göra åt det, utan de flesta människor kommer någon gång under livet uppleva obesvarad kärlek.

Beroende på vad du har för relation med din mamma tycker jag du ska försöka prata med henne, kanske hon förstår. 

Om du vill glömma kvinnan råder jag dig att försöka vara upptagen med skolan och eventuella fritidsaktiviteter, eftersom du då inte har tid till att tänka på henne. Försök att undvika att vara ensam, för när du är ensam är det lätt att tankarna vandrar iväg och du börjar må sämre. Att skada dig hjälper inte, även om det kan kännas så för stunden. Jag förstår om det inte känns som det nu, men du kommer lyckas komma över din mammas väninna. Det kan ta tid och vara påfrestande, men det kommer gå.

Du skriver också att du önskar träffa kvinnan och prata med henne. Det kan vara ett alternativ om du skulle tycka att det skulle kännas skönt att få lättat ditt hjärta. Hon har kanske också vart olyckligt kär någon gång och förhoppningsvis kan hon visa förståelse för dina känslor. 

Du kan även försöka ta kontakt med ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) eller kuratorn på din skola för att få pratat med någon. Om du har svårt att hantera dina känslor och har börjat skada dig själv, hoppas jag du väljer att ta kontakt med någon du kan samtala med. Du är även varmt välkommen att maila mig på fragelada@sexperten.nu alternativt skriva till mig här på ungdomar.se.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 1081

Senaste frågorna

Se Alla