user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hejsan :) Jag är en tjej på 17 år som har Asperger Syndrom, Autism och en liten Utvecklingsstörning. (Fick även veta för 2 månadersen att jag har svårt med språket men jag pratar ju helt flytande svenska och engelska i uttalet) Det jag undrar över om du kunde ta fakta om det och förklara på ett bra sätt så att jag vet vad det innebär mer för när jag frågade min mamma förra veckan så kunde hon inte förklara, för hon säger bara att det finns olika sorters grader över hur man är. Jag har vetat och förstått att jag är handikappad sen länge och vet lite av vad det innebär men nu vill jag veta mer om vad det innebär och vad jag har för rättigheter, jag har tagit reda på att jag egentligen behöver gå kortare dagar i skolan (stämmer det?) och det har jag faktiskt märkt, jag är jätte trött efter skolan så jag när kommer hem kl 16:00 så sover jag typ i 2 timmar eller nått, det är bara ibland som jag orkar hålla mig vaken efter skolan. Skulle varit tacksam om du svarade på min frågor! :)


SVAR

Hej!

Du har rättigheter, precis som du skriver, jag behöver bara veta lite mer om dig för att kunna svara. Enligt LSS, som innehåller bestämmelser om insatser för särskilt stöd och särskild service åt personer bland annat med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd, finns massa bestämmelser om insatser som du har rätt till. 

Jag jobbar förutom på ungdomar.se på ett ställe som heter Tilia, där jag har personer i föreningen med både autism och asperger, så jag kan även fråga dem mer om det du undrar. 

Om du vill gå kortare i skolan, för att du blir trött på grund av ditt handikap, tycker jag du ska be din mamma om hjälp att kolla in LSS!

Kram och lycka till!/Annso


Visningar : 1213

Senaste frågorna

Se Alla