user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hejsan :) Jag ska byta till ett estetiskt gymnasium efter jul och i det gymnasiet jag går i nu har jag alla mina vänner, min bästa vän. Alla skriver till mig att dom kommer sakna mig och inte kunna klara sig utan mig när jag byter skola, jag kommer inte kunna klara mig utan min bästa vän. (vi kommer bo 2 timmar ifrån varandra typ) Jag blir så ledsen för jag vill gärna att vi ska gå i samma skola, men det är ju mitt val att byta, detta verkar både vara bra och dåligt. Just nu känner jag mig nog mer ledsen för när jag börjar i den nya skolan kommer jag inte ha någon som står mig nära… bara mitt intresse, sjunga. Min pappa har blivit jätte glad över att jag ska flytta närmare honom för då kan vi göra det som båda gillar att göra mycket oftare, spela och sjunga. Det som ska bli kul är att jag ska få gå på sånglektioner och spela in mina låtar i den studion där min pappa brukar spela in, det kommer bli riktigt kul :) Jag har egentligen ingen fråga utan jag vill bara prata med någon, hoppas du svarar iallafall… /Diana


SVAR

Hej!

Såklart jag svarar på dina funderingar!

Att byta gymnasium och stad finns det såklart alltid för och nackdelar med. Det kan vara jobbigt att lämna dom man tycker mycket om och det som är ens trygghet. Däremot tror jag du kommer få en väldigt rolig tid i ditt liv när du går på gymnasiet och dessutom får göra någonting du verkligen tycker om! Jag tror absolut att du träffar nya människor som kommer stå dig nära och det är extra roligt om man har ett intresse gemensamt. På gymnasiet är folk oftast väldigt öppna till att lära känna nya människor. Om det är så att du verkligen inte trivs och det känns jobbigt under en längre tid kan du säkert byta tillbaka på något sätt.

Om du och din bästa vän vill fortsätta vara vänner kommer ni såklart kunna vara det ändå, trots att du bor 2 timmar bort, det finns många sätt att hålla kontakten på och 2 timmar är inte alls mycket egentligen.

Många gånger är det ledsamt innan man flyttar men det känns ofta lättare när man väl är på plats. Det kanske kommer vara jobbigt i början men tänk vad mycket nya människor du kommer lära känna och vad många nya erfarenheter du får.

Om du vill kan du fortsätta prata med mig, antingen genom att skicka in en till fråga här eller chatta på Facebook eller Skype. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne under veckorna. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype.

Ta hand om dig och tveka inte att höra av dig om du vill prata.

Varma hälsningar Viktoria


Visningar : 1436

Senaste frågorna

Se Alla