user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Är det en allmän grej att tjejer i Sverige rakar sig mellan benen som det är att raka benen? Att för det mesta rakar de flesta benen men det är inte värsta grejen om man har lite stubb och många bryr sig inte (sen så vet jag att det helt är mitt eget val om hur jag gör med min kropp). Och vilket är det bästa eller vanligaste sättet att ta bort hår mellan benen och är det inte jobbigt när det växer ut och blir stubb? Vad finns det för viktiga saker att tänka på?


SVAR

Hej,

Det är väl ganska vanligt att tjejer rakar sig mellan benen idag, men det är absolut inte så att alla gör det. Precis som att alla inte rakar benen. 

Viktigt att tänka på när man rakar sig mellan benen eller någon annanstans på kroppen är att ha en vass rakhyvel, använd raklödder eller rakgel, tryck inte för hårt mot huden och smörj in huden med en oparfyrmerad, fuktgivande kräm efteråt. Det är vanligt att få problem vid rakning, oavsett vart på kroppen man rakar sig. Röda prickar kan uppstå och huden blir lätt irriterad. Vila därför gärna huden mellan rakningarna och låt underlivet andas genom att t ex sova utan trosor. 

Absolut kan det vara lite jobbigt när det växer ut och blir stubb igen, men försök ändå att inte raka dig för ofta ifall din hud har lätt att bli irriterad.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 1584

Senaste frågorna

Se Alla