user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hejsan Viktoria. Är en tjej på 17 år snart 18 Jag känner mig väldigt ensam i skolan det känns lite bättre i klassen och känner att jag kan prata med några i klassen. Nu ärdet jul lov och är väldigt rädd att börja skolan igen. Jag går på estetiska linjen inriktning bild o form andraåret och det här hänt mycket i mitt liv det här halvåret och denna terminen i skolan. Jag vill bara känna någon gång i skolan att vara lycklig och inte vara orolig och ledsen och arg och må ddåligt i skoland Skull må mycket bättre om jag skulle kunna få lite tips av dig Viktoria som kan göra mig mer självkänsla fö är mig som gör att jag kanske inte behöver känna detta. Hoppas att du kan hjälpa mig. Hör av dig så fort du kan. /Kajsa


SVAR

Hej!

Förlåt för sent svar! Det verkar som du har det väldigt jobbigt just nu. Dina känslor är vanliga men det är någonting ingen ska behöva känna! Att vara otrygg i skolan, en plats där man tvingas att vara är inte lätt. Jag tycker du är modig som skriver in med dina funderingar och tänker klokt kring ditt problem. Du vill må bättre och den drivkraften är viktig och positiv!

Det kan vara svårt med självkänsla idag då det finns så mycket krav på hur man ska vara och se ut. Alla har vi ju våra brister och ingen kan vara perfekt! Att lära sig att tycka om sig själv kan vara svårt och självkänslan är någonting man måste träna på ofta. Det är viktigt att påminna sig själv om att man är fin precis som man är och lika värd som alla andra. Det kanske låter töntigt men det kan faktiskt hjälpa en i hur man ser på sig själv.

Ofta känner man sig tryggare och mår bättre i skolan om man har någon där som man litar på och tycker om. Det du kan göra är att försöka ta lite mer kontakt med någon du skulle tänka dig att umgås med. Kanske fråga om ni kan äta lunch ihop eller hitta på något efter skolan.. det underlättar alltid med vänner!

Det kan också vara skönt att prata med någon om det här och inte bära på alla känslor själv. Det kan vara en vän, förälder, syskon eller någon annan du har förtroende för. Du kan även prata med exempelvis skolkuratorn, en terapeut eller en psykolog om du vill. Ibland kan det vara skönt att dela sina känslor med någon utomstående. På din ungdomsmottagning kan du få hjälp med detta! Här är en länk där du hittar de olika ungdomsmottagningarna. http://www.umo.se/Ungdomsmottagningar/ 

Om du vill kan du fortsätta prata med mig, antingen genom att skicka in en till fråga här eller chatta på Facebook eller Skype. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne under veckorna. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor eller funderingar!

Kom ihåg att de här känslorna inte är bestående, det kommer bli bättre! Det kanske inte hjälper så mycket just nu men kan vara bra att komma ihåg.

Ta hand om dig nu och hör av dig igen om du vill!

Varma hälsningar Viktoria


Visningar : 2977

Senaste frågorna

Se Alla