user-image
Okänd
Tjej ,16 år

hej! det är barn i min klass jag vet inte om det är mobbning men de vill inte att jag ska vara med de och de hatar mig och rättar mig skrattar när jag säger något pinsamt de tycker att jag är dum och min kompis bryr sig alltid om sin bästa vän och har mig som andra hands kompis jag känner mig utan för och alla gillar att vara coola och de tycker att jag inte är cool att vara med de jag gillar fotboll vasst jag inte kan erkänna det jag spela för ut men mina kompiasar eller kompis tycker inte om det så jag säger att jag hatar det men jag vet om det är bra att säga så hur ska jag göra snälla maen jag brukar och så se hur de andra spelar sa vill jag ochså det från en tjej på 12år


SVAR

Hej!

Tack för din fråga, det är modigt av dig att skriva om hur du känner

Det är jättetråkigt att höra att dina klasskompisar är så taskiga mot dig. Det är mobbning och mobbning är aldrig okej. Ingen ska behöva vara utanför! Det kan vara svårt att säga ifrån själv när någon är taskig mot en. Därför tycker jag att du ska försöka prata med någon vuxen om hur de andra barnen är.  Vuxna kan ibland ha svårt att se när någon mobbas, därför är det viktigt att säga till. Då måste de vuxna hjälpa.

Finns det någon vuxen i din närhet som du känner att du kan lita på? En förälder, skolkurator, mentor, lärare, eller någon annan trygg vuxen? 

Det kan även vara bra att försöka prata med din kompis om hur du känner, förstår att detta kan verka jobbigt men kanske har hen inte förstått hur det känns för dig. 

Det är bra att du har ett intresse som du tycker om och jag tycker att spela fotboll är väldigt coolt, fotboll är en fantastiskt sport som ger många glädje. 

Att du gillar att spela fotboll är verkligen inget du ska känna att du behöver dölja! Det finns jättemånga som tycker om fotboll, och tycker du att det är kul så ska du spela. Det kan vara svårt när kompisarna inte tycker samma sak, men försök att strunta i det om du tycker att det är kul att spela. Kanske hittar du fler kompisar på fotbollsplanen?

Jag hoppas verkligen att du kan prata med någon vuxen! Det behöver inte alltid vara och kännas såhär, du är värd att må bra! 

Hör av dig om du vill prata mer. 

På Nätvandrarnas hemsida finns mer information om oss och hur du kan ta kontakt med oss. 

Ta hand om dig! 

Amanda, Rim, praktikant på Nätvandrarna och Caroline, praktikant på Nätvandrarna
Visningar : 1313

Senaste frågorna

Se Alla