user-image
Okänd
Kille ,18 år

Hur stärker man sin självbild om man anser att man inte har någon? Jag läser på olika sidor att det är en självklarhet att ha en självbild men då vill jag ha en förklaring till vad det är för något vilket är något jag inte finner. Jag vill uppfattas som en snäll person men alla bara skrattar när jag säger till dem att jag vill vara det. Det är svårt för mig att föra över mitt budskap känns det som, har det något med självbild att göra?


SVAR

Hej,

tack för din kloka fråga. Den känns väldigt passande, jag skrev precis ett blogginlägg om detta på Tilia, där vi jobbar mycket med funderingar som du beskriver här. Jag länkar dig dit, så får du skriva igen om du har fler frågor.

http://foreningentilia.se/blogginlagg-med-anledning-av-sommarlagret/

Du vill uppfattas som en snäll person, och om folk skrattar när du säger det, är det klart att det påverkar dig. Jag tycker inte det låter som människor som är bra att ha runt sig om det är så. Försök välja så mycket du bara kan vilka du lägger tid och energi på. Om du vill vara en snäll person, hoppas jag att du orkar fortsätta vara det. Om du trivs med det är det det viktigaste. Jag tycker i alla fall att det är en väldigt fin egenskap, även om det ibland kan vara svårt i det samhälle vi lever i, som kan vara lite "hårt" ibland. Kram på dig! /Annso


Visningar : 1221

Senaste frågorna

Se Alla