user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Jag är 15 år. Jag och min pojkvän har varit tillsammans i snart ett år. Det bästa året i mitt liv!! Men också ett ganska dåligt.. När vi blev tillsammans glömde jag bort mina kompisar, allt jag tänker var på honom. Jag har varit ledsen hela året pga av mina kompisar inte bryr sig om mig, men tillslut lyckades jag komma tillbaka in till kompisarna igen. Men det är inte kul att vara med dom, för jag tänker bara på min pojkvän och vill vara med honom. När jag väl är med honom så är det jobbigt, jag känner mig inte lycklig, jag känner mig inte lyckligv någonstans. Det är så jobbigt för jag tänker bara på pojkvännen hela tiden, det känns som jag aldrig är lycklig!! Det är som att han tagit över mig. Vi göt aldrig något kul, kolla film o pratar är det ända vi gör, vi är aldrig med andra.. Jag kan inte göra slut, jag älskar honom så mycket och vill inte såra honom. Jag antar att jag är kär i honom för jag tänker på han hela tiden?? Men han kan ju vara så jobbig… Jag vet inte hur jag ska bli lycklig, vill vara med kompisarna men tänker bara på honom.. Hur ska jag bli lycklig??? Hur ska jag få mitt egna liv tillbaka??


SVAR

Hej!

Det är roligt att höra att du har både vänner och en pojkvän, men låter inte alls bra att du är olycklig. 

Att du tänker på båda dina vänner och din pojkvän kan betyda att du bryr dig om både honom och  dina vänner och det är en fin sak. Förstår att det kan vara en svår balans och många människor hamnar i liknande situationer som dig, men det betyder inte att det är så som det ska vara. 

Det är modigt av dig att försöka hitta tillbaka till dina kompisar eftersom du skriver att du har glömt bort dem, det är kanske bra om du hittar en balans mellan dina vänner och din pojkvän. Ibland kan det hjälpa om man planerar och delar upp tiden så att du hinner vara med båda, annars kan det även hjälpa om ni hittar på roliga saker tillsammans, tillexempel att gå på bio eller ta en fika och då kan du vara med båda samtidigt. 

Att du känner att det inte är lika roligt umgås med dina vänner kan bero på att när en i kär är det lätt att gå helt upp i en annan person och då kan det hända att det bara blir roligt att umgås med den personen. Men som du skriver är det jätteviktigt att underhålla de andra relationerna som en har, annars kan det lätt bli destruktivt. 

Ingen förtjänar att känna sig olycklig och därför kan det kanske hjälpa om du berättar för dina vänner om hur du känner och vad du tänker på. Du kanske kan även berätta det till en vuxen person eller en förälder.

Att vara i ett förhållande som inte gör en lycklig är inte bra för någon, även om en är väldigt kär så kan det få konsekvenser för en välmående. 

Har du försökt prata med din kille om hur du mår?  

Låter inte som ditt förhållande i nuläget får dig att må så bra och att det krävs en förändring. 

Om du vill kan du chatta mer med mig på Skype: Amanda.andersson.fryshuset eller på Facebook: Amanda Andersson Fryshuset. 

Mer info om oss på Nätvandrarna hittar du här

Ta hand om dig!

Amanda och Rim, praktikant  på Nätvandrarna 


Visningar : 1328

Senaste frågorna

Se Alla