user-image
Okänd
Kille ,14 år

Har en fråga angående studieteknik. Ska börja andra terminen i åttan och har ingen särskilt bra studieteknik. Antingen får man panik och försöker få allt gjort på en gång eller så försöker man lägga upp en planering, som man nästan aldrig kan hålla och sen blir man bara stressad istället. Så min fråga är: Hur kan man hitta en bra studieteknik?


SVAR

Hej,

vilken bra fråga. Jag tror att vissa mår bra av att planera allt, andra gör saker i sista minuten. Konsten om man är en sista-minuten-person tror jag bara är att kunna slappna av, trots att man vet att man ska göra saker som har en deadline. Jag är själv så, jag presterar bäst i sista minuten och har fått jobba på att om jag väljer att lägga arbete sent inpå när det ska vara inlämnat, så ska jag också slappna av under tiden dit, och inte känna mig stressad. Jag vet att jag alltid levererar tillslut, och det har jag lärt mig slappna av i.

Sen är det väl en annan sak hur man lär sig bäst, jag tror inte man ska lusläsa saker, försöka skumma igenom först, sedan gå in djupare en andra gång på det man är intresserad av. Mest av allt tror jag du ska fundera ut vad som funkar för dig. Lycka till!/Annso


Visningar : 957

Senaste frågorna

Se Alla