user-image
Okänd
Tjej ,14 år

hej helena! :) jag har varit tillsamman med en kille i snart tre månader och vi är skit glada tillsammans och allt känns toppen! jag har känt denna kille ända sen första dagen i 7:an och vi har varit värdens bästa kompisar hela tiden och alltid varit tajta tillsammans, efter ett tag i sjuan så började han bli kär i mig och han har varit de hela tiden säger han, jag blev kär i han för 3 månader lite drygt…de började med att han och jag pussades på skämt och sen blev de mer pussar och kramar och sen vart jag fast! han är 00a och ja 99a men han går i samma klass som mig så han är mogen för sin ålder! han och jag älskar varandra eller jag älskar iallafall han så extremt mycket, men jag är så rädd varje gång vi skriver att vi älskar varandra för jag tänker alltid att så är de inte…även om de är så! jag är för rädd för att kunna tro på han och de är så jobbigt för jag kan aldrig sluta tänka på att nått skulle hända, att han skulle vara otrogen eller att han skulle tröttna….jag drömmer också att detta händer och de gör så ont!! vad ska jag göra snälla hjälp mig!!


SVAR

Hej,

De tankar du brottas med är inte ovanliga, jag skulle tvärtom vilja påstå att de allra flesta känner så ibland när de älskar någon. Om man tänker efter så är det inte så konstigt heller, de människor man tycker mycket om är man naturligtvis rädd att förlora.

Vad vi oroar oss för kan vara olika för olika personer, för dig är det att han ska vara otrogen eller göra slut. Det tråkiga med den rädslan är att den hindrar dig från att vara glad och njuta av situationen som den är nu.

Ibland när man är rädd beror det på något som hänt tidigare, t.ex. att ha förlorat någon man tycker om. Kanske någon du var kär i, eller en vän eller familjemedlem. Det är svårt för mig att veta.

Om du känner att det här är väldigt jobbigt så kan du prova att gå och prata med någon på t.ex. ungdomsmottagningen.
Det är såklart också bra att ni pratar med varandra om det här, men det är viktigt att du vågar lita på honom när han säger att han älskar dig och inte kommer att vara otrogen.

Hoppas att svaret var till någon hjälp!

Ta hand om er!

 


Visningar : 1079

Senaste frågorna

Se Alla