user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Jag e en 17årig tjej som alltid har varit lite ”egen” och inte följt dom här normerna eller grupptrycket som samhället ”öser på” en. Men om några månader ska jag gå på en stundent skiva med fest och det kommer vara bar och allting. Jag har aldrig supit, och har ingen tanke med att göra det heller framöver, men det känns lite jobbigt eftersom jag måste gå pga min kompis har tagit studenten.. Men jag kommer troligen vara den ända som inte dricker, dessutom är jag ingen party människa alls och jag blir mer sur än påverkad när någon säger ”men kom igen! smaka lite!”. Jag mår verkligen dåligt över det här och vet inte vad jag ska tänka eller göra. Jag ska ta med en kompis till festen och hon + studenten kommer vara dom ända jag känner. Tips om hur jag ska tänka?


SVAR

Hej tjejen!

Jag skulle vilja rekommendera att du har modet att släppa "vi mot dem" - mentaliteten. Vi som inte dricker mot dem som kommer att supa ner sig till apstadiet. :) Har du alkoholen som fokus kommer hela tillställningen att handla om just det. Det enda du kommer att lägga märke till är vilka som är fulla och hur många som kommer att försöka supa ner dig. Det du fokuserar på, det kommer du att lägga märke till och uppleva. Jag vill utmana dig till att inte göra det till ett problem. Ni ska dit och fira någon som tagit studenten! Fantastiskt roligt! Tänkt vilken upplevelse för den som är hedersgästen. Vad skulle du kunna göra för att tillföra något på festen? Vad skulle hända om du bestämde dig för att hälsa på någon ny varje timme? Eller bestämma dig för att prata med 10 nya personer som du inte känner? Med din vän som vapendragare skulle ni kunna ha hur roligt som helst! MEN, bara om du ändrar det du har som huvudfokus. Se möjligheter istället för problem och din kväll kommer att bli rolig istället för dryg och jobbig. 

Blir det lätt att tänka på ovanstående sätt? Nej, förmodligen inte. Våra hjärnor trillar lätt dit och börjar tänka och reagera i gamla banor, vilket innebär att det är lättare att säga: Ohhh, vad drygt det är med alla människor som dricker, de är så knäppa att de gör det. Vi är de enda som är häftiga och kan låta bli! (Vi mot dem mentalitet) Släpp att det handlar om normer och försök att se människorna bakom alkoholen. Alkoholen är ett medel för dem att ha roligt. Ni behöver inte samma medel, men vad använder du när du har roligt? Är det att du är en positiv och glad person, som tar med det till kalaset? Eller är du ovanligt spännande och har en galet spännande hobby som folk vill höra om? 

Tänk utanför ramarna!

Lycka till!

Susanna


Visningar : 1266

Senaste frågorna

Se Alla