user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej! Jag och min pojkvän har varit tillsammans i ca 1,5 år och i börjar när vi använde kondom kunde vi ha sex hur ofta som helst, efter ca 3 månader började jag med p-piller. Jag vet inte när det började men när vi nu har haft sex är jag så öm att vi måste vänta en dag innan vi kan ha sex igen för annars gör det ont. Sen så har det nu i ca 2 dagar kliat i underlivet och jag har flytningar(gulaktiga). Jag läste igår att det är symtomen till obalans i underlivet och att om man har svampinfektion så är man oftast torr(vilket jag inte är) och kan ha vitklumpig flytning(jag har gul utan klumpar). Alla mina symtom stämmer in på obalans i underlivet så jag köpte en cleaning oil som skulle vara bra för förhöjt ph-värde. Sen så köpte jag också en kur mot det som hette lactal balance som jag använde igår. Det kliade inte alls under natten men i morse började det klia igen(tror att det började efter att jag hade torkat mig eller något sånt) och jag blir galen när det kliar och ibland kliar jag tillbaka. Så nu när jag går runt börjar det klia igen. Tror du att det är att PH-värdet är i obalans och i så fall kommer det att sluta klia snart? Och har du någon tanke vad det med att jag inte kan ha sex två dagar i rad är? Jag har tänkt att gå till en gynekolog men jag ska bort mån-fre nästa vecka och det är då det är öppet.


SVAR

Hej,

Det kan eventuellt vara svamp eller obalans i underlivet. Om symtomen kvarstår under en tid genom att det kliar och svider kan det möjligtvis vara svamp. Har du inte haft svamp innan bör du dock besöka ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) eller vårdcentralen för att verkligen kontrollera att det är en svampinfektion innan du börjar behandla den. 

Tvättar du dig med tvål kan det eventuellt också vara orsaken till att det kliar och du bör i så fall sluta med det. Det räcker att tvätta sig med ljummet vatten. 

Varför det blir så ömt i slidan efter du haft sex kan möjligtvis hänga ihop med att du har torra slemhinnor som kliar, just för att du kanske har en svampinfektion, förändrad hormonbalans eller tvättar dig med tvål. Kan också vara att du inte är tillräckligt våt eller sexuellt upphetsad när ni har sex och det irriterar slemhinnorna. 

Försök till en början testa dig fram kring alternativen för att se om du eventuellt blir av med klådan, men om den kvarstår rekommenderar jag dig att gå till ungdomsmottagningen eller vårdcentralen.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 1638

Senaste frågorna

Se Alla