user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej, ja har ett as jobbigt problem. En tjej som jag knappt känner har börjat gå runt och tro att vi e bästa vänner bara för jag tyckte synd om henne och va med henne en dag, hon går runt och säger det till andra och verkligen tjatar att vi ska träffas även fast jag sagt att jag inte vill. Hon flyttade preci och hon fick välja om dom skulle bo huset brevid mig eller typ 15 min från mig och hon valde brevid mig så nu blir jag aldrig av med henne även fast jag försöker prata med henne hela tiden och säga att jag inte vill, hon går desutom i särklass så de e kanske därför hon inte förstår men vad ska ja göra? Jag kommer snart få PANIK!


SVAR

Hej!

Visst kan det vara krävande när man har en person som ”hänger” på en, men det är bra att du är öppen mot henne och säger ifrån när du inte vill göra saker eller vara med henne. Förstår att det kan vara lättare sagt en gjort, speciellt om en är orolig för att såra den andra personen eller göra den ledsen. 

Ibland kan det hjälpa om du pratar och berättar om det som känns jobbigt för dig till en vän eller en vuxen person som förälder, eller en mentor  som kan hjälpa och råda dig om hur du kan göra. 

Jag tänker att det är viktigt att du sätter upp gränser, för att det är viktigt att detta inte går överstyrt och påverkar din vardag, särskilt nu då ni är grannar.

Lycka till

Hör av dig för fler frågor  

Amanda och Rim, praktikant på Nätvandrarna 


Visningar : 1096

Senaste frågorna

Se Alla