user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej, jag är snart 16år. Jag fick i höstas diagnoserna OCD&AS (tvångssyndrom & aspergers syndrom) dessa är dock i högfungerande former båda två. Jag har bra betyg och tillhör skolans populäraste gäng, jag anses som snygg av människorna runt omkring mig och har lätt att få killar. ( Jag har med andra ord haft en jävla tur med tanke på mina diagnoser) Jag är tjej men jag är bisexuell, mina vänner vet om det men jag har inte vågat berätta för mina föräldrar. Hur ska jag tala om det? Min pappa är väldigt homofobisk och jag är så jävla rädd att han ska bli arg. Snälla hjälp mig


SVAR

Hej,

tack för att du skriver in till oss med din fråga!

Först och främst vill jag skriva att alla diagnoser är just diagnoser, och inte en stämpel eller något som bestämmer hur man ska vara. Du är du oavsett vilka diagnoser du har, och jag blir glad över att läsa att du har det bra i skolan. :)

Det du vill ha hjälp med är inte enkelt. Tyvärr finns det föräldrar som är homofober och inte kan acceptera barnens rätt till relationer och sexualitet. Det är viktigt att komma ihåg att du inte måste berätta för honom. Du har rätt att bestämma själv om du vill att han ska veta. Om du berätta kanske han blir arg och beter sig illa, men du har varit ärlig med vem du är. Om du inte berättar kanske du slipper hans reaktion, men måste dölja en del av dig. Jag kan tyvärr inte säga vilket sätt som är det rätta för just dig, det kan bara du själv göra. Jag vill bara att du ska veta att inget sätt är rätt eller fel. Det kan ju också bli så att din pappa får en insikt om du berättar, och förstår att homo- och bisexualitet inte är något konstigt.

Kanske kan du börja med att berätta för din mamma? Eller berätta bara för mamma?

Lycka till och tänk på att du är alldeles fantastiskt precis som du är!


Visningar : 1234

Senaste frågorna

Se Alla