user-image
Okänd
Kille ,15 år

Hej jag heter Mattias jag har dåligt självförtroende, jag är deprimerad ibland men jag känner inte att jag har någon anledning. Det känns som att jag bara helt enkelt inte kan. Jag har hört flera gånger att jag ser bra ut och liknande men det stärker inte mitt självförtroende. ingen vet vem jag verkligen är. jag har kompisar, jag kanske verkar vara den där roliga populära killen eller något. Det känns som att jag vill att dom ska veta vem jag är men ändå inte. det känns som om alla tror att mitt liv leker att jag e perfekt ja kan göra vad jag vill men det kan jag inte. Det känns som varje gång jag verkligen vill något så misslyckas jag. Och det är inte ofta för jag vet oftast inte vad jag vill. och frågan är ju då va fan ska ja göra ? jag vet att det kanske var konstig fråga men ja vet inte hur jag ska leva mitt liv… sen ännu en fråga, jag och min kompis blev rånade vid backa när vi skulle köpa sprit min morsha vill polisanmäla det men kommer vi få skit av polisen för att vi skulle köpa sprit??? Det känns som om jag polisanmäler detta kommer jag få skit för massa annat som jag inte orkar med…


SVAR

Hej på dig!

Ibland kan man bli förvirrad och knappt veta vad som är uppåt och vad som är neråt. Man växer, fysiskt och psykiskt. Alla går mer eller mindre igenom ngt liknande. Man måste finna sig själv i livet och sakta men säkert ta reda på vad man vill få utav det. Ju mer man lever och fler upplevelser man får möjligheten att ta del utav, desto mer säker bli man på vad man vill ha mer utav och vad man vill ha mindre utav. Du skriver att du är deppig, vilket kanske inte är helt konstigt eftersom du känner dig lite vilsen. Prata med någon du litar på om detta, kanske någon som har lite mer livserfarenhet än dig själv. Viktigast utav allt få inte panik, ta reda på vad som intresserar dig eller gör dig glad, något som kanske inte involverar att köpa illegal sprit, och se till att fortsätta med de aktiviteterna. 

Jag kommer inte att svara på hur du/ni ska hantera polisärendet. Det får din mamma bestämma som har ansvaret för dig. Jag rekommenderar att du lyssnar på henne. Hon är trots allt en vuxen och vill dig väl.


Lycka till!

Susanna


Visningar : 1051

Senaste frågorna

Se Alla