user-image
Okänd
Tjej ,16 år

hej! jag är en 16 år och tjej jag väger ca 68-70 kilo och jag har jätte lite självkänsa och kan inte träna för att jag gerupp när jag tränar och säger att jag kommer aldrig kunna bli smal och jag har problem med mitt kärleks liv jag har ingen att älska och jag känner hur jag vill ha en kille i mitt liv jag vill dela mitt liv med min partner men jag har ingen och jag törs inte träffa nån kille äftersom jag inte kan vara öppen och med det menar jag att jag kan inte kan visa min kropp tänk om jag ville ha se och så törs jag inte visa min kropp till den jag ska ligga med jag är inte blyg jag vill bara bli lite smalare så att jag törs göra nått sånt i framtiden snälla hoppas att du har ett svar till mig


SVAR

Hej,

Du är inte ensam om att känna så här, är många unga personer som inte trivs med sina kroppar. Under puberteten förändras kroppen väldigt och tar ett tag innan man växer in i sin nya kropp. Kroppen är kanske inte alltid så proportionerlig till en början, utan man kan vara väldigt lång och spinkig eller kort och knubbig. Sedan har vi alla olika kroppar och det är det som gör oss unika. 

Att njuta av sex handlar inte om att vara smal eller ha en "perfekt" kropp, utan det handlar snarare om att man är bekväm i sin kropp och det kan en partner ofta hjälpa till med. Känner man sig älskad för just den man är, både genom ens personlighet och utseende, gör det att man vågar släppa loss när man har sex. 

Istället för att sträva efter att förändra din kropp, försök istället att finna det speciella med just din kropp som gör dig vacker. Jobba med självkänslan genom att uppmärksamma det som gör dig så bra. Du kommer kanske inte älska dig själv imorgon, kanske inte heller om något år men så länge du strävar efter att en dag göra det kommer det kännas bättre för var dag.

Det kanske inte känns så just nu, men jag lovar dig att det blir bättre med åldern och tiden. Önskar du prata med någon hittar du mina kontaktuppgifter här eller så kan du besöka ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) alternativt kuratorn på din skola.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 1159

Senaste frågorna

Se Alla