user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hejsan det är så att jag precis förlorat oskulden med en kille och vi använde aldrig kondom, vilket vi kanske borde ha gjort. (Vi hade sex för tre dagar sen, 1januari) Jag är nu orolig för att de kan vara så att han kanske drog ut den för sent och att det kan ha kommit något i mig. Han säger själv att han var väldigt snabb med det. Jag är ganska orolig nu eftersom det var min första gång. Ja undrar nu om ni tycker att jag borde gå till ungdomsmottagningen och kolla upp mig eller om det är lugnt. Jag ska ha min mens om ungefär en vecka, men den brukar alltid komma ungefär en vecka tidigare än den ska. Tycker ni att jag ska vänta med och se om min mens kommer snart eller gå och kolla upp mig direkt. Finns det fortfarande något piller man kan ta för att inte bli gravid så här långt efteråt. Har hört talas om dagen efter piller men nu är det ju liksom 3 dagar efter:/ Hälsningar En väldigt orolig 15årig tjej!


SVAR

Hej,

Jag tycker du ska vänta och se om din mens kommer om en vecka. Har den inte kommit då kan du besöka ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för att där ta ett graviditetstest. 

Det finns ett akut p-piller som fungerar upp till fem dygn efter att samlaget ägde rum, vilket du kan köpa genom ungdomsmottagningen. Om jag räknar rätt är det dygn fem imorgon, så du har i så fall möjlighet att besöka ungdomsmottagningen då. 

Oavsett vad som händer låter det som att du lärt dig att i framtiden alltid använda kondom om du inte önskar bli gravid. Tänk även på att kondomen skyddar mot könssjukdomar.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 1848

Senaste frågorna

Se Alla