user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej! Jag käkade ppiller(abelonelle 28) förra månaden(december) men slutade efter att kartan tog slut (mens den 12 december och det varar i ca 5 dagar). Dagen efter nyårsafton (1 Januari) hade jag och min pojkvän sex utan skydd. Han kom inte i mig men jag tror att han fick försatt. Nu är jag rädd att bli gravid, så jag undrar hur stor chans det är att jag blir det? Jag är inte säker när jag fick ägglossningen, eftersom om man slutat med p-piller kan ju mensen vara försenad. Tacksam för svar!


SVAR

Hej,

Det är svårt att avgöra hur stor risk det är att du nu blivit gravid, men risken finns. Man räknar med att ca 20 av 100 kvinnor blir gravida under ett år genom att avbryta samlaget innan utlösning. 

Jag råder dig att vänta några veckor, om du inte fått någon mens då kan du ta dig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för att ta ett graviditetstest. Om du inte ska fortsätta med p-pillerna och inte önskar bli gravid rekommenderar jag er att använda kondom i fortsättningen.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 1540

Senaste frågorna

Se Alla