user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej, vet inte riktigt om jag vänder mig till rätt person nu men men. Jag får jättemycket skuldkänslor när jag onanerar, så mycket att jag måste skada mig själv efteråt. Det känns äckligt, jag tycker att sex och kärlek är äckligt i allmänhet och kan bli jättearg om någon påstår att jag är kär eller något. Trots detta har jag sex ofta och det här kommer att låta jättekonstigt men jag har typ sex för att jag tycker att jag är äcklig som har sex, som för att straffa mig själv. Och när jag onanerar straffar jag mig själv genom att skära mig. Jag tycker att jag är jätteäcklig. Vet inte hur man får bort det här men egentligen vill jag nog sluta ha sex och sluta onanera och sluta vara så äcklig, men vet inte hur man får bort det heller.


SVAR

Hej,

Det låter som om du har hamnat i en ond cirkel genom ett destruktivt sexuellt beteende. Det är inte alltid lätt att komma ur själv, utan man kan behöva stöd från andra i sin omgivning. Det kan vara vänner, familj eller eventuellt en kontakt genom ungdomsmottagningen eller skolan. 

Varför du känner att sex och kärlek är äckligt är svårt för mig att säga, men det kan ha att göra med tidigare erfarenheter. Kanske har du upplevt något som får dig att se så negativt på sex och kärlek. Det kan också ha att göra med vad din omgivning har för syn på sex och kärlek, möjligtvis har du fått höra att det är något skamfyllt och äckligt. 

Att du straffar dig själv genom att ha sex och skära dig handlar kanske om att du inte upplever dig själv vara värd något. Det är vanligt att känna så under tonåren, när så mycket förändras och man blir lätt osäker på sig själv. 

Vill du, är du varmt välkommen att skriva till mig i min frågelåda för att få vidare stöd. Jag känner själv delvis igen mig i det du beskriver och hoppas att jag i så fall skulle kunna hjälpa dig en bit på väg för att förändra ditt beteende.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 2388

Senaste frågorna

Se Alla