user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej. För tre år sedan lärde jag känna en kille som jag direkt blev kär i. Vi var med varandra i ca 2 månader, men sen tog det slut. vi fick kontakt efter ytterligare två månader och samma sak hände igen, det var så ända fram till oktober 2012 då jag började prata med honom efter att vi varit ifrån varandra i 11 månader. Det utvecklades till att vi blev tillsammans igen och det höll i 10 månader, sen gjorde jag slut eftersom vi bråkade för mycket, han hade för mycket kontroll över mig och jag kände mig nertryckt. sen den dagen har jag ångrat det mest av allt! när jag inte har kontakt med honom kan jag fokusera på andra saker och må bra, men vi har smsat med varandra till och från i 2 månader och så fort jag har kontakt med honom mår jag dåligt eftersom jag så gärna vill träffa honom! det gör till att jag mår dåligt hela dagarna, men jag vill inte förlora han igen för han var det enda jag mådde bra av. jag har försökt vara med andra killar, men det har inte gått. och jag har en sån ångest över skolan som börjar imorgon, då jag känner mig ensam, utstött och absolut inte trivs där. jag har förlorat kompisar och mitt ex var den enda jag hade. jag känner mig så ensam bara. plus det är jag jämt ensam hemma och har ett gymnasieval att reda ut inom en månad.. jag behöver hjälp för att veta hur jag ska tänka! snälla!


SVAR

Hej!

Jättebra fråga, som du har beskrivit känslan av på ett väldigt bra sätt. När jag läser tänker jag att det bästa för dig vore att försöka hitta en trygghet och ett lugn i dig själv. Det ska inte bero på om du är tillsammans med ditt ex eller ej, om du är ensam hemma eller om du har ett gymnasieval på g. Det ska handla om kärlek. Det finns massa sätt att göra för att bygga upp sin tro på sig själv, och du måste hitta det som passar dig. När du mår helt bra och inte känner dig ensam av andra anledningar, och om du då fortfarande tänker på honom är en sak. Men jag tycker det verkar finnas en anledning till att du lämnade honom, och det verkar inte vara för att han gjorde dig lycklig.

Jag studerar även till Studie- yrkesvägledare, så förstår att det är mycket att tänka på inför den 17 februari. Jag jobbar förutom här på ungdomar.se på Tilia, som jag själv grundat. Där kan du gärna maila mig så kan jag hjälpa dig reda ut det här som du går och tänker på!? Adress: annesofie@foreningentilia.se och hemsida: www.foreningentilia.se

Kram och lycka till! /Annso


Visningar : 1050

Senaste frågorna

Se Alla