user-image
Okänd
Kille ,15 år

Tjena! Nu vet jag inte vad jag ska göra, har mått dåligt en längre tid. Jag har spelat riktigt mycket dator, har även haft kompisar, inte så många. Men jag har tappat intresset för datorn och vill ut och ha roligt med kompisar. Jag fortsätter om en stund och berätta lite om hur jag är, är en lite tuffare kille, jag snusar, går på fester(har delvis svårt att hitta fester för att jag har svårt att få tag på vänner), gillar att köra skoter, är riktigt snäll och omtänksam. Förlåt om jag skriver konstigt men jag skriver bara rakt ut. Men iaf, jag vet inte hur jag ska skaffa vänner, den skolan jag går på är ingen lik mig, finns 4-5 skolor i min kommun, och ena skola är fullt av såna som är lik mig, men den skolan går inte jag på. När jag kollar på Instagram eller Snapchat och ser att nån kompis åker bil eller har roligt på annat sätt, då går jag ner till botten, vill bara dö. Jag har vänner som jag är med ibland, två som är lik mig och som jag tycker det är kul att vara med. Men allt är så svårt, otroligt svårt att förklara. Jag har testat cannabis en gång förut, jag blev lycklig av det men de är definitivt inge jag vill hålla på med. Allt jag vill är att vara lycklig, jag menar jag vill ha vänner som är lik mig :/. Om vi säger såhär, jag kanske får fler vänner när jag börjar på gymnasiet, tror ändå det inte kommer bli bättre då, jag orkar inte heller vänta tills dess. Jag är inte ofta med dom i min klass/skola utanför skolan, det händer men inte så ofta. Dom frågar mig ibland, vad gör du nu för tiden? Då tänker jag, ja vad fan gör jag? sitter framför datorjäveln och skriver på en massa forum. Men jag svarar typ: det är fullt ös osv. Jag minns när jag gick i fyran upp till 7:an, då tänkte jag hur fan kan man vara deprimerad? haha, mm… De va tider när man var liten, fanns inge bekymmer alls. Men nu har hjärnan börjat strula för mig och jag tänker hela tiden… Jag vill bara stänga av mig själv, röka på eller något. Jag vet inte vad jag ska göra, några råd? skönt att skriva ut iallafall :) Vill tillägga en sak att jag är ju i normen, jag är inte annorlunda eller något sånt. Ha de bra!


SVAR


Hej!

Tack för din fråga.

Det är vanligt i din ålder att man funderar mycket och undrar över vem man ska vara och hur man ska vara.

Det verkar som om du ändå har några vänner som du gillar. Det tycker jag är bra. Har du någon vuxen du kan prata med? Ibland kan det vara en skolkurator eller släkting. Det kan kännas bra att prata med ngn vuxen som man litar på om hur man tänker och känner. Ibland utanför familjen.

Att röka Cannabis är ingen lösning. Inte på ngt faktiskt. Och om du upplever att du funderar mycket och grubblar på ett sätt som blir invecklatr för dig, kommer Cannabiset på lång sikt att förvärra det.

 

Allt det bästa önskar jag dig!

/Uffe

 

 

 

 


Visningar : 1211

Senaste frågorna

Se Alla