user-image
Okänd
Kille ,15 år

Jag vet, har ofta funderat på vem jag är. Enligt mig så är de en riktigt svår fråga. Men allt är så svårt nu, är så olycklig. När jag smsar eller dylikt med nån kompis så är de som att jag bara är nån vanlig vän för dom, även fast jag vill vara en riktig bra vän med den personen. Jag vet inte hur jag ska kunna få dom att ta mig seriösare. Vet inte hur jag ska förklara, men jag har bara ”vänner”. Har ingen riktigt bra vän, bästavän eller något sånt, förstår du? allting är riktigt jobbigt, dessutom är jag riktigt deprimerad och har stor stress. Det är delvis skolan som gör att jag blir stressad/deprimerad. Vet inte vad jag ska göra egentligen.. Jag pratar inte med någon vuxen, jag skulle kunna ta kontakt med skolkuratorn, men hur skulle de kunna hjälpa mig?


SVAR


Hej!

Gör det!

Du har inget att förlora på att prata med skolkuratorn om hur du känner dig. I din ålder är det många som stressar och mår dåligt. Många har funderingar på om de duger eller inte. En kurator kan hjälpa dig att sortera lite i såna  tankar. Ni kan prata om händelser som den du tog upp om sms en. Kuratorn kanske kan hjälpa dig att se på saken på lite nya andra sätt. Ofta tolkar människor saker som de är med om. Om man känner sig nere är risken också att man tolkar med lite negativa glasögon på om du förstår vad jag menar?

Gör det!

Boka en tid med kuratorn. Det sämsta som kan hända är att du inte tycker det hjälper. Då finns det ungdomsmottagningar på nästan alla orter och även online på www.umo.se

Jag kan även tipsa om en annan bra site som har en chat www.killfrågor.se

Lycka till!

Ersta Uffe

 

 


Visningar : 1308

Senaste frågorna

Se Alla