user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Detta hände typ nyss! Jag är tillsammans med en kille och är även kompis med hans lillasyster. Jag ska sova över hos honom ikväll och vi låg i soffan och myste. Han vred mig upp så jag låg halvt ovanpå honom och vi pussades och hade det allmänt mysigt. Vi låg med huvudet mot dörren och den när jag tittade upp såg jag att min kompis spionerade på oss. Hon tittade försiktig fram för dörren var inte riktigt stängt. Jag låtsades inte om någonting och sa inget till någon utan fortsatte att mysa. Jag vill säga till henne att det inte var okej att göra så som hon gjorde och att jag gärna umgås med henne också. Men hur? Och hur ska jag säga det till min kille? Hon försvann efter ett tag när vi satte oss upp. Han märke inte henne. Vi är 16 och hon 14 och hon är med annars hela tiden typ, när vi kollar på film osv. Vi är ganska blyga av oss och enda stunden vi är själva är när vi har lagt oss för att sova men jag har på känn att hon kommer kolla på oss ikväll också för rummen är alldeles nära… Jag tycker inte att det är okej att hon gör så. Hur ska vi göra när hon kommer in och ”vill va med”. Jag tror inte att han tycker det är okej att hans lillasyrra ska kolla på oss när vi gör lite privat.


SVAR

Hejsan! 

Tack för din fråga! 

Vad roligt att ni kan umgås alla tillsammans. Men förstår verkligen att det blir jobbigt om din kompis spionerar på dig och din kille/hennes bror.

Att spionera på någon är inte okej, och förstår att du reagerar. Jag tycker du ska försöka prata med din kompis om hur du känner och att du inte tycker om det hon gör. Hur du ska göra detta är svårt att svara på, men försök att välja en tidpunkt då ni är ensamma bara ni två och då ni har tid att prata med varandra. 

Förstår att du och kille ibland vill vara själva, då kan det vara bra att vara ärliga med det men samtidigt förklara för din kompis att ni verkligen gillar att umgås med henne och tycker om henne men att ni ibland vill hinna ses själva. 

Hoppas det löser sig!

Lycka till! 

Amanda Visningar : 1431

Senaste frågorna

Se Alla