user-image
Okänd
Kille ,19 år

Hej, jag är en kille på 19 vårar, jag har under en längre tid haft dåliga tankar om mig själv… Jag har snusat i ca en vecka nu och Jag har hört att man kan tappa tänderna av det. Jag vill verkligen sluta men jag vet inte hur snälla HJÄLP MIG!


SVAR


Hej!

Du tar upp två saker.

Det första är att du en längre tid haft dåliga tankar om dig själv. Mitt råd när det gäller detta är att du tar kontakt med någon som du kan prata mer med om detta. Det är vanligt att man i din ålder har mycket funderingar om vem man är och vart man ska. Ibland kan man vara väldigt självkritisk och det kan vara bra att prata med någon som kan hjälpa dig att sortera lite och kanske se saker och ting på lite nya sätt. Kolla om det finns en skolkurator eller annan person som du kan prata med. Finns också stöd att få på www.umo.se

 

När det gäller det andra;  snusandet så behöver du nog inte vara orolig för att tänderna ska trilla ur just nu. Det gäller främst långtids snusare plus lite andra faktorer som är lite individuella, tex. bakterieflora i munnen.

Men om du vill ha ett fint smile, bättre hälsa, tjäna en 200-300 spänn i veckan så är det bästa att lägga den snusdosa du har just nu ute på asfalten, ta en hockeyklubba och skjuta bort den med ett slagskott.

Har du bara snusat en vecka så borde abstinensen inte bli så allvarlig. Försök hitta ersättande grejer som är nyttigare. Ut och spring, tugga tuggumi.

Lycka till

 

Ersta Uffe 


Visningar : 1169

Senaste frågorna

Se Alla