user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Hej! Jag och min pojkvän gjorde slut för ungefär ett halft år sedan. Efter det har jag känt mej väldigt deprimerad. Det var dock jag som ville göra slut för att mina känslor ”dog”. Han var en jätte viktig och stor del av mitt liv, min allra riktiga första pojkvän. Jag var också väldigt lycklig med honom.. I varje fall. Efter att vi gjorde slut så har jag festat mer än någonsin förut samt haft sex med väldigt många då jag har varit full. Jag är väldigt besviken på mej själv och anser att jag är väldigt äcklig. Jag har verkligen aldrig någonsin varit sån som jag är nu och hatar den jag är nu. Varje gång jag ska ut och festa intalar jag mej själv att jag inte skall göra något med någon, men misslyckas nästan varenda gång. Vet inte och förstår inte varför jag gör på detta sätt, för det är verkligen det sista jag vill. Jag har aldrig heller haft några mål i mitt liv så vet inte hur jag ska göra för att klara av någonting. Har också alltid haft väldigt stora problem med att säga nej till både killar och vänner. Har du några tips eller råd på vad jag skulle kunna göra för att detta skulle sluta och så jag skulle kunna må bra igen?


SVAR

Hej!

Jag förstår att det kan vara jobbigt att gå vidare och lämna ett förhållande, särskilt om man har känt sig lycklig med sin första riktiga pojkvän som du skriver. Dock är det bra att tänka över den orsak/orsaker som fick dig att fatta ett beslut om att gå vidare och då blir det oftast lättare att acceptera situationen som den är och känna att du har fattat beslutet på egen hand och att du har gjort det för din egen del.

Det är tråkigt att du känner dig besviken på dig själv, men jag tycker att man ska kunna festa och ha roligt utan att behöva må dåligt av det i efterhand och då kan man göra det inom de ramar man själv sätter upp och tycker är okej för en själv.

Tror du att alkoholen är orsaken som får dig att hamna i säng med olika killar då du är full och inte ”ska/vill” egentligen hamna där?

För att i sådant fall är det bra om du försöker kontrollera alkoholen för att kunna känna kontroll över andra saker. Ett råd är att du kanske ska prata med en vuxen person eller en nära vän om hur du känner och som kan hjälpa dig.

Att ha sex med flera personer är inte fel och något onormalt men om det får dig att må dåligt och om du har sex fast du inte vill så tycker jag du ska prata med någon. 

På ungdomsmottagningen finns det kuratorer som du kan prata med, genom att berätta för någon om hur du känner så kan du få den hjälp du behöver.

Lycka till, och hör av dig för fler frågor och funderingar.   

Rim, praktikant på Nätvandrarna genom Amanda 


Visningar : 1447

Senaste frågorna

Se Alla