user-image
Okänd
Kille ,21 år

Jag är en 21årig man och jag har fallit för en 16årig tjej. Hon är min kompis lillasyster och vi har varit vänner sen vi var små. På en fest så kysstes vi och jag sa hur jag kände och hon sa att hon kände likadant för mig. Vilket gjorde mig glad men nu har jag skuldkänslor. Hon är min kompis syrra och 5 år yngre!! Utnyttjade jag henne? Jag gillar henne verkligen och skulle göra allt för henne och vill verkligen inte såra henne på nåt sätt. Vore det bättre ifall jag bröt upp oss för hennes eget bästa eller är det okay för mig att va tillsammans med en tjej som är såpass mycket yngre?


SVAR

Hejsan! 

Tack för att du skriver in till oss! 

Utifrån det du skriver låter det som du verkligen har funderat kring det här och att du verkligen bryr dig om tjejen. 

Har du pratat med henne om hur du känner? 

Ålder kan ibland ställa till det, speciellt när det är två unga personer som er. Men det behöver inte betyda att er kärlek är fel eller att någon blir utnyttjad. Jag tror att det är jätteviktigt att en har en öppen kommunikation, det vill säga pratar öppet om hur ålder kan påverka, och hur ni båda känner inför den. 

Eftersom tjejen du träffar är 5 år yngre en dig kan det innebära att hon är på ett annat stadium i livet. Hon får till exempel inte lagligt dricka alkohol eller gå ut på krogen, saker som du får göra. Något som jag tror är viktigt att ha i åtanke. 

Men som sagt, er skillnad i ålder betyder inte att er kärlek är fel. En väljer inte vem en blir kär i, och om det känns rätt och bra för er båda så ser jag inga hinder för att ni inte skulle kunna ha det fint tillsammans!

Varma Hälsningar

Amanda


Visningar : 7883

Senaste frågorna

Se Alla