user-image
Okänd
Kille ,23 år

Profeten Muhammad frid vare med honom, är allt mänskligheten från Adam och Eva, en arab är inte överlägsen en icke-arab eller en icke-arab har överlägsen en arab, även en vit har ingen överlägsenhet över svart eller en svart har någon överlägsenhet över vita utom genom fromhet och goda handlingar. jag blivit mobbat mer än 6 gånger.. Men för mej det spel ingen roll hur ser jag ut eller vilken religion jag har. jag vill veta hur andra känner.. Som är under 18år?


SVAR

Hej!

Du har helt rätt, det ska inte spela någon roll vart du kommer ifrån eller hur du ser ut. Du har fortfarande rättigheter att känna dig trygg, sedd och bli behandlad på ett bra sätt. Du har rätt att inte bli kränkt. 

Jag förstår inte riktigt din fråga. Men de som blir mobbade känner ofta en skuld själv, alla säger ju att det är deras fel, klart de börjar tro på det. De känner att ingen bryr sig, att ingen lyssnar och tar sig tid för den utsatte. De känner också att de blir förminskade samt känner sig väldigt ensamma.

Syftar din fråga mer generellt än bara de som blir mobbade? Det är tyvärr stora brister i samhället gällande dessa saker kring normer och attityder. Skolorna satsar inte på att lära barn/unga detta, vi har tom vuxna som kränker unga. Det behövs jobbas massor med värdegrund, allas lika värde, normer, attityder och hur vi tilltalar andra. Det är när vi alla tar ett eget ansvar och börjar samarbeta mer med varandra, som vi kommer se skillnad. 

Unga lär sig av föräldrar eller andra unga. Har man en dålig uppfostran av sina föräldrar är det klart denna norm och attityd påverkas. Tyvärr har en del svårt med att förstå att alla har rättigheter. 


Visningar : 1217

Senaste frågorna

Se Alla