user-image
Okänd
Kille ,13 år

Hej! Har alltid varit den som är lite knubbig och kraftig. Tycker det är skit jobbigt nu när man börjar komma in puberteten och alla börjar kolla på varandras kroppar och jag börjar även bli lite intresserad av tjejer. Men där så svårt när man är den som är lite knubbig. Tjejerna ser liksom ner på en och det är väldigt jobbigt.vissa har även börjat styrke träna och jämföra muskler. Tycker detta är väldigt jobbigt. Tack på förhand.


SVAR

Hej!

När man kommer in i puberteten är det såååå mycket som händer med kroppen. Inom loppet av några år har du vuxit många cm och din kropp kommer att se väldigt annorlunda ut. Jag skulle väl inte rekommendera att tok träna och försöka bygga muskler som en galning, då jag inte tror att det är så bra för kroppen. Jag tror att det är bättre att träna lugnt och hälsosamt och ge kroppen lite andrum för att växa in i den kommande formen. 

Det kan vara svårt att inte jämföra sig med andra, men det är faktiskt det bästa rådet jag kan ge. Det finns bara en utav dig, se till att du inte försöker bli som någon annan. Bevara din unikhet och strunta i vad andra tycker och tänker. Det kommer att hjälpa dig långt i livet. Var hälsosam och ta hand om din kropp, inte för att någon annan ser ut på ett annat sätt och du känner att du måste efterlikna, utan för att du ska vara en version av ditt bästa jag!


Stor kram!

//Susanna


Visningar : 1245

Senaste frågorna

Se Alla