user-image
Okänd
Tjej ,13 år

jag har blivit mobbad i skolan ibland kommer sorgen då jag mår som fan jag vågar inte berätta för någon hur jag mår! HJÄLP!!!


SVAR

Hej!

Ingen har rätt att kränka eller mobba dig, du har mänskliga rättigheter att må bra och känna dig trygg i skolan. Skolan har stort ansvar att ta tag i detta. De måste se till så att kränkningarna slutar. Jag förstår din känsla och rädsla av att prata med någon vuxen, men tyvärr finns det ingen annan lösning. En vuxen måste få veta hur situationen är för dig, så att den får chansen att hjälpa dig. Försök hitta någon vuxen som du känner förtroende för eller tycker är vettig. Det behöver inte vara en lärare, det kan vara en vaktmästare eller annan vuxen på skolan. Det är inte ditt fel till att du blir mobbad. Du är heller inte ensam om att känna exakt såhär.

Jag tolkar det så att inte ens dina föräldrar vet. Föräldrar vill oftast skydda sina barn, får de inte veta att sitt barn far illa, så har dem ju heller inte chansen att hjälpa/skydda sitt barn. Den känslan av att inte få chansen är föräldrarna mer oroliga för, än om de hade fått veta och känna att de faktiskt kan hjälpa/stödja lite. De mår alltså ännu sämre om sitt barn inte vågar/vill berätta, än om den hade berättat. Föräldrarna kan hjälpa dig att få skolan att ta ansvar för din mobbning.

Du nämner just att du inte vågar prata med någon. Testa med att skriva ett mail/brev istället till en vuxen. Det brukar vara lättare att skriva ner sina tankar än att säga dem öga mot öga. Får ingen veta din situation, kommer heller ingenting förbättras. Skolan och rektorn har ju största ansvaret för din mobbning och de måste få veta detta så fort som möjligt. 

Hör gärna av dig igen om du behöver.


Visningar : 1019

Senaste frågorna

Se Alla