user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Jag pratar med mig själv väldigt ofta och känner mig väldigt konstig på grund av det, vad ska jag göra?


SVAR

Hej, tack för din fråga. :) 

Jag förstår din känsla, jag har själv i perioder pratat mycket med mig själv och visst känns det helt skumt... Men jag tror egentligen att det är rätt vanligt, bara att man inte snackar om det. Ibland behöver man få ur sig sina tankar och känslor högt, utan att någon annan tycker och tänker till om dem. Andra gånger behöver man ha en diskussion med sig själv för att komma fram till bra beslut. Jag tänker att det inte är något fel med det. :) 

Oftast gör jag det när jag är ensam hemma och då kan det ibland hjälpa om jag sätter på tv:n eller musik, så att jag får höra lite annat ljud. Då känns det som att jag skingrar tankarna och bryter mönstret. Har du testat det? 

Jag förstår att du tycker att det känns konstigt, men nu vet du iallafall att du inte är ensam och jag är helt säker på, till och med övertygad om, att det finns fler människor än oss där ute i vida världen som pratar med sig själva. Men om du känner att det blir väldigt jobbigt och går ut över ditt vardagliga liv så bör du vända dig till ungdomsmottagningen eller vårdcentralen och få professionell hjälp.

Stor kram,

MadeleineVisningar : 1028

Senaste frågorna

Se Alla