user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej jag är en tjej på 16år, jag är nästan aldrig hemma och det är väl en ”rymning från alla problem” eller hur man ska säga. Jag är i stort sätt i hela mitt liv ( i alla fall från min sida som jag uppfattar det ) haft det svårt. Mått psykiskt dåligt osv. Jag har alltid haft det svårt hemma, och svårt att komma överens med mina föräldrar speciellt min pappa. Det uppstår jämt konflikter som leder till bråk. vi har haft hjälp (familje terapi) vilket inte hjälper alls. Det har aldrig blivit bra fast vidgått hjälp med det. Sen uppskattas jag inte av min pappa Och blir särbehandlad till skillnad hur han behandlar min syster. Jag ser inget annan väg ut än att flytta därifrån, och då undrar jag om jag 16år kan flytta hem ifrån om t.ex soc kan hjälpa mig med det?


SVAR

Hej!

Jag vill börja med att be om ursäkt att detta svar kommer så sent, det verkar som din fråga tappades bort på vägen till mig  - jag såg den nu. Tråkigt att höra att det känns så jobbigt hemma. Relationer är inte alltid lätt.

Ja, socialen kan hjälpa dig med sådana frågor, men dina föräldrar har det yttersta ansvaret för dig tills du fyllt 18 år, så du måste nog besluta detta tillsammans med dem. Kanske det finns någon vuxen du har en bra relation till, som kan hjälpa dig med kontakten med socialtjänsten där du bor? Kanske det är lättare att prata med din mamma? Du nämner inte så mycket om henne. Kanske någon från Familjeterapin som du kan prata mer med?

Du behöver också tänka igenom var du kan flytta? Familjehem ordnat av socialen, eller någon kompis, eller släkting? Kanske det bara behövs något kortsiktigt så saker och ting får lugna ner sig lite mellan er? Du och dina föräldrar bör då ta chansen att fundera på vad det är som skapar konflikter och hur ni kan undvika de som skapar stora problem mellan er. Jag önskar dig allt gott och hoppas att du kommer fram till något arrangemang som funkar för dig och din familj. Ta hand om dig!


Visningar : 1799

Senaste frågorna

Se Alla