user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Min bror som är två år äldre än mig har betett sig ganska ”sexuellt” mot mig… Han fingrade mig idag.. Vi låg brevid varandra i hans säng för vi skulle klia varandra på ryggen och sen så började han fingra mig och jag visste inte alls vad jag skulle göra… Men sen skrev han ”jag ville bara visa hur man gör så du vet om någon kille någongång gör så”… Tror du att det var därför eller kommer han fortsätta? Vad ska jag göra tycker du?


SVAR

Hej, vad bra att du skriver in till oss med din fråga!

Det är aldrig rätt att göra något sexuellt med någon mot dennes vilja. Det din bror har gjort är alltså inte ok på något sätt. I Sverige är det inte heller lagligt för syskon att ha sexuella relationer. Att din bror gjorde det för att visa hur det går till låter som en riktigt dålig bortförklaring. Det är inte ovanligt att förövare rättfärdigar det den gjort med såna ursäkter. Men din bror har inte rätt att "visa hur det går till"i olika sexuella situationer.

Det bästa är om du kan berätta för någon vuxen, så att du får hjälp att slippa din brors sexualitet, och din bror får hjälp att sluta utsätta dig eller andra för det. Kanske en förälder eller någon i skolan?

Ta hand om dig, och tveka inte att höra av dig igen!


Visningar : 6636

Senaste frågorna

Se Alla