user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Min vän, sedan 3 år tillbaka, är Jehovas vittne. Jag har forskat lite i det hela och det verkar helt galet. Jag står knappt ut med att hon lever den livsstilen och är typ ”hjärntvättad”. Vad ska jag göra?


SVAR

Hej!

Oj, så svårt!
 Nej, man kan verkligen ha sina funderingar runt den livsstil och de attityder som en del inom Jehovas vittnen har.  Om din vän hamnat i sådana sammanhang förstår jag verkligen din oro.  Jag tänker att det du kan göra är att fortsätta prata med henne och försöka visa varför du tycker det verkar tokigt, men att inte bli arg eller osams med henne, utan fortsätta finnas kvar som vän och visa att du bryr dig om henne.  Jag tror knappast att du, eller någon annan kommer kunna övertala henne att JV har fel, risk finns att ni blir rejält osams istället.  Kanske kan ni när ni träffas också försöka koncentera er på andra frågor där era åsikter inte går isär? 

 Jag tror att din vän behöver din vänskap, och tänker att det kanske är en period eller fas i livet när hon är så engagerad i sin församling, men att det lite senare kan bli så att hon får en mer balanserad bild av den och vad de står för.  Kanske väljer hon att ta avstånd från dem då?  Då kommer hon verkligen behöva dig som vän!

Alternativet; att du verkligen inte står ut, innebär nog att du måste glesa ut, eller avsluta, kontakten med henne.  Sorgligt, men ibland är det en bättre lösning, framför allt om man själv riskerar att må dåligt av att man fortsätter kontakten. 

Hoppas verkligen du hittar något sätt att hantera den här situationen! Kanske kan du själv behöva någon att prata med om hur du kan förhålla dig. Det brukar underlätta att ha någon som ser fler synvinklar än ens egna.  Lycka till!

Allt gott!

Karin


Visningar : 1143

Senaste frågorna

Se Alla