user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hejsan Helena! Jag är en tjej på tretton och ett halvt år och idag så bestämde jag och mamma att jag skulle få ta navelpiercing, vi gick runt lite i stan och såg plötsligt ett ställe med många piercingar, halsband, andra smycken osv. Då frågade vi om dom tog piercingar där och det gjorde dom. Men man behövde boka tid så vi tog ett visitkort med tel. nr. Dem sa att man behövde ha målsman med om man är under 18 men trodde han att jag var över 15 då? Eller får jag ta piercingen även lagen är 15? Jag vill verkligen ta navelpiercingen, btw, gör det mer ont att ta hål i naveln eller öronsnibben? Tack på förhand :) Kram. Julia


SVAR

Hej,

Det finns ingen lag som säger vilken ålder man får bli piercad vid. Däremot finns det riktlinjer som de flesta följer, och som är 12 år för örsnibbar och 15 år vid andra piercings - MED målsmans tillstånd.

Vad som gör mer eller mindre ont är olika för olika personer, så det kan jag inte svara på. Men det viktiga är att det går väldigt fort att pierca sig så det onda går över snabbt.

Lycka till!

 

 


 


Visningar : 2017

Senaste frågorna

Se Alla