user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Jag är en tjej på 13 år som har väldigt mycket funderingar kring homosexualitet. Jag vet inte om jag är homosexuell och det är det som gör det så jobbigt. Jag attraheras inte av killar utan mer av tjejer. Jag skulle gärna kunna va tillsammans med en tjej. Är jag lesbisk om jag tänker så? Och om jag var det, hur skulle jag kunna berätta det för min familj och mina vänner?


SVAR

Hejsan! 

Tack för att du skriver in med din fråga till oss. 

Vilken sexualitet du har kan bara du bestämma, om du känner att du vill definiera dig som homosexuell så kan du göra det. Vilken sexualitet du har är inte heller något som du behöver bestämma, men inte heller något som du ska behöva känna att du behöver dölja. 

Du skriver att du gärna vill vara tillsammans med en tjej och undrar om det gör det lesbisk. Utifrån det du skriver låter det som om du attraheras mer av tjejer och helst vill vara tillsammans med tjejer. Jag tycker att du ska gå på dig magkänsla och vara med de personer som du känner för, i ditt fall tjejer. 

Förstår att det kan vara jobbigt att berätta för ens familj och vänner att en är homosexuell, tyvärr är det fortfarande så att vissa personer kan reagera negativt. Vilket är väldigt konstigt då alla människor ska ha rätt att vara kära i de som dom själva vill. 

På Umo.se, ungdomsmottagningarna på nätet, finns massa bra tips och information om att "komma ut" för sin familj och vänner. Länk till denna sida hittar du här.

Kom ihåg att din sexualitet är ditt val och du har rätt ha bli kär i precis vem som helst. 

Ta hand om dig!

Amanda  


Visningar : 1475

Senaste frågorna

Se Alla