user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej, vet int riktigt om du är rätt pers att fråga men känner mig tryggast med att fråga en tjej. Min mamma och jag flyttade från England hit när jag var sju år. Hon blev tillsammans med en kille här och efter ett tag började han misshandla honom, han har också misshandlat mig men int så mycket. Saken är den att han harförsökt strypa min mamma 2 gånger. Min mamma anmälde honom men det blev nedlagt, jag tycker att polisen eller nån sån ska göra något åt det, vet int riktigt om jag vågar gå till polisen själv. Detta var ett år sedan, är det fortfarande okej att anmäla det??? Kramar anonym


SVAR

Hej!

Vad modigt av dig att skriva in och berätta det här, det betyder att du är en stark person.

Det du berättar låter allvarligt, jag blir ledsen och upprörd när jag läser vad du skriver. Tyvärr är det många barn som är eller har varit i liknande situation som du, så du är inte ensam. Men det du varit med om ska ingen behöva gå igenom! Polisen och Socialtjänsten ska erbjuda stöd när någonting sånt här händer så du/ni inte utsätts igen och så att du kan få hjälp med att hantera det som hänt.

Det kan vara bra om du berättar för någon vuxen du har förtroende för om dina känslor så du slipper bära på alla tankar och funderingar själv. Om du inte har någon i din närhet som du känner dig trygg med kan du alltid vända dig till skolkuratorn eller kuratorn på din ungdomsmottagning. Att prata och sätta ord det som hänt kan göra att det inte känns lika svårt. Den personen kan även hjälpa dig att kontakta polisen om det känns jobbigt att höra av sig själv.

Jag skickar en länk till de ungdomsmottagningar som finns. http://www.umo.se/Ungdomsmottagningar/ 

Du får gärna prata mer med mig! Antingen genom att skicka in en ny fråga eller chatta med någon av oss. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne och chattar i veckorna. Tveka inte att höra av dig om du vill prata! 

Ta hand om dig!!!


Visningar : 1413

Senaste frågorna

Se Alla