user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Jag är en tjej på 13 år som har en fråga om vikt. Jag är någonstans runt 1,60-1,65 och jag väger ca 65 kg. Själv tycker jag att jag är tjock så jag använder aldrig tighta tröjor i skolan. Om jag gör det är jag alltid noga att dra in magen så att jag i alla fall ska se lite smalare ut. Men det börjar bli väldigt jobbigt. Min fråga är: Ska man väga så mycket om man är 13 år och är så lång?


SVAR

Hej och tack för att du skriver in till oss! Du skriver att du känner dig tjock och att du skäms för att bära tighta tröjor. Att känna sig missnöjd med sin kropp är tyvärr ganska vanligt, speciellt i tonåren.  Dock är det väldigt tråkigt att känna så. Det låter som att mycket av din tid går åt till att tänka på din vikt och hur du ser ut. Jag tänker att det skulle vara bra om du kanske skulle kunna prata med någon vuxen i din närhet om detta, kanske en förälder, någon lärare eller kurator på skolan eller någon annan som du känner dig trygg med.  Det kan vara jobbigt att må dåligt över sin vikt och jag tänker att det kanske vore bra att få prata med någon om hur du kan stärka din självkänsla och vara stolt över att du är du.

Du frågar om din vikt och du har absolut inget att bekymra dig över. Dock blir jag lite orolig att du tänker så mycket på din vikt och därför kan det vara bra att prata med någon om det så att du kan bli mer trygg och säker i dig själv. Alla ser vi olika ut och det finns egentligen inga rätt eller fel.

Lycka till! Kramar från Caroline och Viktoria, praktikanter på Nätvandrarna genom Amanda Visningar : 1373

Senaste frågorna

Se Alla