user-image
Okänd
Tjej ,13 år

hej jag har börjat skära mig och mår dåligt hela tiden dels för att min bästis kanske ska flytta till brussel och för att jag avskyr mig själv jag tycker jag är tjock och väger för mycket och bantar och använder laxeringsmedel och jag vill åka till woodbridge internatskola i england men jag får inte det är för dyrt och jag mår jätte dåligt i sverige igår fråga min kompis om jag ville hänga med till elverket jag sa nej och skyllde på att jaj precis tagit spruta jag ljuger hela tiden om nästan allting för att slippa äta mat hos andra och sova över osv. jag vill bara dö jag får ndå aldrig göra någonting jämfört med vad alla andra får.


SVAR

Hej!

Jag tror att det kan vara bra att ta ett djupt andetag och bara stanna upp. När jag läser det du skriver känns det som att det pågår hemskt mycket på en gång i ditt huvud. Allt ifrån att du finner din vikt jobbigt, att du inte får gå på internatskola till att du inte får göra saker som andra får.

Jag tror att du måste sätta dig ner och stanna upp lite. Skilja på allt det jobbiga. Jag tar en sak ur högen och föröker hjälpa dig med lite tips kring det. Vad det gäller din batning med laxeringsmedel, tror jag att du vet att det är ngt som du måste sluta med på en gång. Oavsett din vikt. Om man ska bli hälsosam så är det viktigt att man gör det på rätt sätt. Att äta rätt och röra på sig, allt med måtta. Du kan gå gratis till en dietist om du ringer din sjukvård så kan de hjälpa dig med det.

Vad det gäller att du skär dig själv, så behöver du få komma i kontakt med någon som kan hjälpa dig med detta. Har ni kanske någon kurrator på din skola? Hon kan med all säkerhet hjälpa dig att komma i kontakt med rätt peroner i din stad.

Börja med de två sakerna. Se till att du verkligen tar ett första steg mot att må bättre. Steg ett är att sluta skada din kropp på alla sätt. Prata med dina föräldrar, kanske kan de hjälpa dig. Det viktiga är att du hittar en vuxen som kan hjälpa dig i dessa frågor.

Lycka till!

//Susanna


Visningar : 1238

Senaste frågorna

Se Alla