user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Heej!:) jag undrar hur mkt jag behöver träna om jag vill gå ner typ 5 kg, till sommarlovet:P Beach 2014 ya know!?:P


SVAR

Hej, tack för din fråga! 

Vad roligt och bra att du vill träna, både kroppen och psyket mår bra av det. När en tränar är det extra viktigt att en äter mycket och bra så kroppen får i sig näring och protein. När en tränar så bygger en muskler som väger, det gör att det inte är viktigt vad vågen visar utan hur en mår och känner sig.

Du skriver att du vill gå ner 5 kilo till beach 2014, i samhället finns det en stor press och hets kring vikt speciellt inför sommaren. Är många som mår dåligt och känner sig stressade inför detta. Alla människor ser ut på olika sätt, huvudsaken är att en mår bra i sig själv. Ofta är det pressen på hur en ska se ut som gör att en kan må dåligt och inte kilona i sig. 

Om du har mycket funderingar kring din vikt och om du mår väldigt dåligt kring detta så tycker jag du ska prata med någon vuxen i din närhet eller gå till ungdomsmottagningen där de har duktiga kuratorer som kan hjälpa dig. På umo.se, ungdomsmottagningen på nätet, kan du hitta var närmaste ungdomsmottagning är.

Som jag skrev i början är det jättebra att du vill träna, för att ta hand om din kropp och må bra. Men är viktigt att du inte känner en press att träna för att tappa vikt

Varma Hälsningar

Amanda


Visningar : 1333

Senaste frågorna

Se Alla