user-image
Okänd
Kille ,13 år

Hej Amanda , jag har frågat dig förrut och jag fick så bra svar så jag frågar lite mer , hoppas jag får svar också Hur många gåner är det normalt att en 13 åring runkar och får utlösning ?? Är det farligt att gå på toa efter man haft utlösning ? Hoppas jag får svar , Tack och hej då:)


SVAR

Hejsan!

Vad roligt att du uppskattade svaret och jag ber om ursäkt för att jag svarar så sent på din fråga. Är jättemånga som skriver in nu så är svårt att hinna med att svara alla frågor, jag hoppas du förstår. 

Du frågar hur många gånger det är normalt att runka och få utlösning när en är 13-år gammal. 

Jag skulle säga att det inte finns något visst antal gånger som är normalt utan att alla människor runkar/tillfredställer sig själva olika många gånger per dag. Vissa flera gånger om dagen medan andra bara gör det då och då. Det finns inget som är rätt eller fel. Om det däremot blir så att en mår dåligt för en runkar för mycket eller att inte låter bli att göra viktiga saker för att en runkar istället så tycker jag en bör ta sig en funderare, och gå och prata med någon på ungdomsmottagningen. Att runka ska vara något som en mår bra av. 

Du frågar även om det är farligt att gå på toaletten efter en har fått utlösning. 

Det är inte farligt att gå på toaletten efter att en har fått utlösning, däremot kan det vara svårt att kissa direkt efteråt om kuken fortfarande är hård.

Hoppas mitt svar hjälpte, är bara att skriva in om du har mer frågor som du behöver svar på.

Varma Hälsningar

Amanda


Visningar : 5980

Senaste frågorna

Se Alla