user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hejsan! Jag misstänker att jag har ”Dystymi”, är inte helt säker dock. Undrar vad jag kan göra för att ta reda på om jag lider av denna ”sjukdom”, även fast jag är sjukt rädd för att träffa någon och prata om det?


SVAR

Hej och vad bra att du tar upp detta. Du är säkert inte ensam om att känna oro och rädsla för att prata med någon. Jag tror att det enda sättet att förstå mer om varför du mår dåligt eller vad det egentligen är för något, så krävs det nog att någon som kan mer om nedstämdhet, depression och just Dystymi får träffa dig. Finns det någon i din närhet du kan prata med först, för att prova på lite, någon som du litar på? Den personen kanske kan hjälpa dig att ta kontakt med en kurator eller vårdcentral och även följa med dig? 

Du kanske redan gjort det, men fundera lite på vad det är som skrämmer dig mest med att prata med någon. Vad är det värsta som kan hända? Vad kan vara bra med det? Och så kanske du har någon du kan prata med först, som du känner och har förtroende för. Du tog ju mod till dig att skriva om det till oss, bra gjort! Nu kanske det är dags för nästa steg, att ta kontakt med någon som kan hjälpa dig mer konkret. Jag önskar dig lycka till! Ta hand om dig.


Visningar : 1302

Senaste frågorna

Se Alla