user-image
Okänd
Kille ,17 år

Tja jag är en 17 årig kille som spelar fotboll och trivs bra med livet och dem flesta tycker att jag har ett attraktivt utseende. Det är bara det att jag är bög…. Och jag tror att jag är kär i en kille i mitt fotbollslag. Jag vet inte om han gillar killar men vi är kompisar och har roligt ihop. Jag gillar verkligen honom för han är så snäll och söt. Vad ska jag göra? Ska jag berätta vad jag känner? Snälla hjälp och kom med tips (:


SVAR

Hej,

vad bra att du skriver till mig om detta.

Det är inte alltid lätt att tala om för någon att man är kär och jag kan förstå att det känns extra knepigt när det handlar om en god vän. Man tar en risk eftersom man inte vet hur den andra personen känner eller kommer reagera, men förhoppningsvis är det en risk värd att ta. Du beskriver din kompis som fin och en god vän, och man borde ju kunna prata med sina kompisar om det mesta. Så som svar på din fråga om du ska berätta för honom hur du känner, så säger jag ja. Det kan ju faktiskt hända att han känner likadant, men kanske också bra att vara förberedd på att han kanske inte reagerar så positivt eller förstår dig. Men bättre att prata med honom än att hålla det inne, tänker jag.

Ett sätt att börja prata med honom kan ju vara att berätta att du är bög, om han inte redan vet det. Kanske bra att se till att han förstår att du fortfarande vill vara hans vän, att det kanske till och med är det viktigaste av allt, att ni är goda vänner oavsett vad han tänker och tycker om homosexualitet och dina känslor för honom?

Om du fortfarande tycker det är jobbigt och vill ha fler råd rekommenderar jag att du vänder dig till RFSL, de har ungdomsgrupper där du kan komma i kontakt med andra ungdomar i liknande situation.

Ta mod till dig och var ärlig, det är det bästa tror jag. Lycka till!

Visningar : 1287

Senaste frågorna

Se Alla