user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Jag sårade min bästa kompis igår, jag har aldrig gjort något för att såra henne och hon är den sista personen som förtjänar det.. Jag och en annan kompis skulle planera en dag för att fira hennes födelsedag, vi planerade väldigt sent och tänkte inte på allt som kunde gå fel, och allt gick fel.. Hon kände att vi förödmjukat henne. Hon har sagt att vi inte kan känna henne eftersom vi planerat en sådan dag. Hon känner att hon inte kan lita på oss och att hon är jättebesviken och ledsen. Jag vet inte vad jag ska göra, jag har bett om ursäkt och sagt att jag verkligen inte menade att såra henne, jag har sagt att jag älskar henne och att jag aldrig skulle göra något sånt här igen. Jag mår så dåligt och vet inte vad jag ska göra nu.. Vi går i samma klass och kommer ses imorgon och vi har inte pratat sen igår kväll då vi båda grät och hon sa att hon inte ville prata för att hon kände att jag inte respekterar henne, hon är osäker på om hon ska ge mig en chans att visa att jag känner henne och aldrig skulle göra om det eftersom hon inte litar på mig och inte vill vara med om samma sak igen.. Jag vet inte vad mer jag kan göra, alla jag pratar med säger att hon behöver tid att smälta det, men vi ska ju ses imorgon och jag vet inte hur jag ska göra, om jag ska vara som vanligt eller om jag ska ta upp allt igen.. Just nu känner jag bara för att inte fara till skolan mer någonsin, hon är allt jag har, den enda jag vill prata med. Vi pratar vanligtvis hela tiden, smsar eller skypear och vi hjälper varandra när jobbiga saker händer. Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till, om jag förlorar henne har jag ingen kvar och då ser jag ingen mening med livet mer.. Snälla hjäälp mig…


SVAR

Hej!

Vad bra att du skrivit in, det verkar som du har det jobbigt just nu. Det har säkert din kompis också. Jag vet ju inte vad det är som hänt som gör att hon är så ledsen/ besviken men det låter verkligen inte som det var meningen att såra henne och jag tror hon kommer förlåta dig så småningom. Det kan vara så att hon behöver lite tid för sig själv. Det du kan göra är att fortsätta berätta för henne att det inte var meningen att göra henne ledsen och att ni planerade födelsedagen för sent för att hinna tänka på vilka konsekvenser det kunde bli. Du kan visa att du finns kvar om hon vill det! Du är säkert lika viktig för henne som hon är för dig. Därför tror jag hon kommer över detta till slut, men ibland tar det lite tid att vara ledsen och som du skriver, smälta det som hänt. 

Om du vill får du gärna prata mer med mig..Antingen genom att skicka in en ny fråga eller chatta med någon av oss. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne och chattar i veckorna. Tveka inte att höra av dig om du vill prata.

Ta hand om dig nu, alla gör misstag ibland, det ordnar sig.


Visningar : 1338

Senaste frågorna

Se Alla