user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Jag åkte till ett sommarland med aktiviteter för inte så längesedan där man kunde gå och prova på olika saker som minigolf, tenis och andra liknande saker. Då skulle vi åka skidor på kvällen vilket lät jätte kul. När kvällen då började närma sig gick vi då dit där den aktiviteten skulle vara för att ställa oss i kö (för att det var mogna som ville prova att åka). När det sedan blev min tur kom en ganska söt kille fram till mig och frågade vilken skostorlek jag hade till pjäxorna. Han hjälpte mig sedan ta på dem som passade mig och visade mig till åkbannan. Det var då när han började le och skratta som jag kände en märklig känsla i kroppen. Det var första gongen under alla dessa 13 åren som jag faktiskt kände att jag var kär. Så fort han började prata med mig och visa hur man skulle åka fick jag svårt att andas och kände att jag kunde svimma närsomhelst. Enligt mina kompisar skulle det vara härligt att vara kär men jag mådde bara dåligt av det. Efter en halvtimme eller så var tiden ute och jag fick kliva av åkbannan för att någon annanskulle åka. Då sa han hejdå och jag gick vidare till ett annat ställe. Några dagar efter när vi skulle hem igen från detta aktivitet stället började jag nästan att gråta i bilen för att jag saknade honnom. Det var så obehagligt. Jag förstår fortfarande inte hur det gick till när jag blev kär. Jag vet inte vad han hetter, hur gammal han är (men jag gissar på att han är runt 20 år) eller om han har flickvän, vilket jag faktiskt inte bryr mig om? Men problemet här är att jag inte kan sluta tänka på honom, det har gjort att jag fått det jobbigt i skolan. Jag har inte berättat det för någon heller. På nätterna drömmer jag konstiga drömmar om honom. Och jag älskar att teckna djur och gjorde det innan, men nu har jag börjat teckna hjärtan och sådana fåniga saker. Jag är förvirrad och kan ibland inte andas för att jag tänker på honom. Jag tänkte att lösningen kanske var att berätta för honom om mina känslor. Men hur skulle det gå till? Det är inte säkert att han jobbar kvar där nästa gong jag åker dit. Och det går inte att bara släppa det, det är omöjligt! Vad ska jag göra???!!!


SVAR

Hej!

Först vill jag säga till dig att det inte är något konstigt alls att du fick känslor för den här killen. När man tycker någon är snygg och blir intresserad av någon så där hastigt som du blev, så kommer det så klart känslor och ibland fysiska reaktioner i kroppen. Inget konstigt eller onormalt med det.

Det dina kompisar beskrev om att det är härligt att vara kär, stämmer nog bara om den andra personen är kär i en tillbaka. Annars känns det nog mer som du beskriver det. Jag förstår att det känns som om det inte går att släppa tankarna på honom. Om det inte skapar jättestora problem för dig i din vardag, så gör det nog inget. Men du nämner att det påverkar dig och då kanske det kunde vara skönt för dig att berätta om honom för någon. Hur såg han ut, vad tyckte du om hos honom t.ex. Kanske någon som var med på aktivitetsstället, så ni kan minnas honom tillsammans?

Vill också säga att i min erfarenhet så är det ganska svårt att fortsätta vara kär i någon man inte träffar och lär känna ordentligt. Men jag tycker du är helt normal som fick känslor för en söt och trevlig person, inget konstigt med det. Men kom ihåg att om du träffar någon igen, som du får liknande känslor för, ta tid att lära känna den personen så att du verkligen vet vem du är kär i, det är mitt råd till dig.

På svar på din fråga om vad du kan göra, så finns det tyvärr inte så mycket att säga. Du säger själv att du förmodligen inte kommer träffa honom igen, så det du kan göra nu är att njuta av minnena av honom.


Visningar : 1245

Senaste frågorna

Se Alla