user-image
Okänd
Kille ,23 år

Har sådan vriden ångest idag att jag inte vet vart jag skall ta vägen. Aldrig upplevt denna reella djupa inombordskänslan i den bemärkelsen, endast ytlig genom självklara förklaringar. Har t.om sjukanmält mig för första gången på väldigt länge, bara idag än så länge. Ångrar mig otroligt nu! Förhoppningsvis är det bara för stunden, men behöver någon att byta ord med. Jag har ingen aning om vem jag bör hänvända mig till? Skäms verkligen, ens skriva till dig tar veterligen emot, eftersom det indikerar dålig självb.. Men efter 23 år behöver tankeburken ventileras och jag önskar öppna det för ett icke dömande, okänt öra,


SVAR

Hej!

Vad bra att du skriver till mig om detta. Jag vill först säga att du behöver absolut inte skämmas, du är modig och stark som vill ta tag i dina ångestkänslor. Det bästa man kan göra när man mår dåligt är att uttrycka det.

Det jag vet om ångest är att det beskrivs som starka känslor av oro och rädsla, som brukar kännas i kroppen i form av svettningar, klump i magen, andningssvårigheter tex. Jag antar att du känner igen det?

Motion och avslappning kan tydligen hjälpa men även någon form av psykoterapi för att förstå vad det beror på och hur man hanterar ångesten. Det är viktigt att hitta en behandlingsmetod som passar en själv.

Om man har så stark ångest att man har svårt att klara sin vardag behöver man få hjälp. Man kan i första hand kontakta en vårdcentral, skolhälsovården eller en ungdomsmottagning om man är under 25 år. Man kan alltid ringa sjukvårdsrådgivningen för råd.

Ta hand om dig och se till att du får hjälp med din ångest, det är inget du ska finna dig i eller bara gå och bära på i ensamhet. Våga prata, det har du ju på ett sätt gjort genom att skriva till mig! Bra!

Lycka till och ta hand om dig.


Visningar : 1062

Senaste frågorna

Se Alla