user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Jag gå i 6:an och har fyllt 13år. Hoppas jag kan fråga detta. Alla i min klass har fått mens eller flytningar, nått tecken på att dom börjar utvecklas iallafall. Dom har fått bröst och så, men jag har inte fått nått, varken nått tecken på att jag utvecklas tror jag eller bröst. Jag har speciellt 1 kompis i klassen (men kan ändå vara med massa andra i klassen som andra tjejer och killar tillsammans) men jag känner mig udda på nått sett eller typ utanför. Ingen säger ju såklart nått om att jag inte har bröst eller så men jag känner mig udda eller utanför så. Jag har inte fått flytningar heller då. Jag är som ledsen för detta ibland, för jag är ju 13år och alla andra har. Undrade bara om detta är normalt att vara 13år och ingenting har hänt i mig. Skönt att få skriva om detta, hoppas få svar för jag tänker på detta ofta. Är detta normalt?????


SVAR

Hej, tack för din fråga! 

Är många som skriver in till oss med liknande funderingar. 

Alla människor utvecklas olika snabbt, vissa kommer in i puberteten och får flytningar,bröst osv tidigt medan andra får det senare. Ofta brukar puberteten komma någon gång mellan 10-13års ålder, men kan komma senare eller tidigare.

Ofta kan det vara skönt att prata med någon om hur en känner sig, kanske en kompis eller en vuxen du litar på. Det kan göra så att en inte känner sig lika ensam med sina funderingar. 

På umo.se, ungdomsmottagningen på  nätet, kan du läsa mer om just flytningar och puberteten

Ta hand om dig!

Amanda 


Visningar : 1394

Senaste frågorna

Se Alla